sofialindfors

Kraftsamla

Kategori: Allmänt

Jag är fullt medveten om att jag har varit fruktansvärt dålig på att blogga den senaste tiden, men jag måste faktiskt få skylla på tidsbristen. Det är minst ut sagt ett heltidsjobb att vara mammaledig, fram för allt de senaste dagarna då Vilgot har dragit på sig en jobbig förkylning. Då är det mamma som gäller hela tiden, nu har han gått och lagt sig och jag hoppas innerligen att han får sova till sig ordentligt så hanblir piggare.. 
Jag, Johan och några kompisar ska nämligen bege oss till Luleå och hotellvistelse imorgon, och lilleman ska därför vara hos farfars.. Det känns egentligen fel att lämna en snörvlig pojke, men de sägs vara en gnutta förkylda även de så smittan behöver man kanske inte vara orolig över... Det blir mina första nätter utan lilleman, vilket blir spännande... 
Jag hoppas på att vi får samla krafter nu och bli som nya människor efter helgen. Man behöver verkligen en liten stund ensamma tillsammans, klart vi kommer att längta till vår sötunge, men det är nog bara nyttigt.
 
Det blir bowling och bio imorgon, och shopping på Lulestan under lördagen.. Då får vi se om bowlingtakterna sitter kvar, jag har faktiskt gått och smygtränat lite på stegen här hemma. Jag är såklart ringrostig, men det blir kul ändå!
 
Nu ska det bli middag!!
 
 

Helgens målning

Kategori: Renovering

Ja, jag fick ett sånt där typiskt "Sofia-il" i fredags på väg hem från svärfars, och tänkte att nu ska jag måla köket! Visst, det var väl ganska mysigt från första början, men för mig var det mest sommarstugekänsla över det. Johan och hans förra flickvän flyttade in i huset för ca 9 år sen, och började renovera så som dom ville ha det. Sen jag flyttade in har jag och Johan gjort om det mesta till vår stil, och nu var det bara köket och hallen på nedervåningen kvar. (Och förstås lite av renoveringen uppe, som förhoppningsvis blir klart till våren)
 
Nu är köket iallafall färdigt, eller nästan... Det är svårt att sluta när man väl har börjat, så nu har vi bestämt att måla om skåpluckorna igen, till grått. Men det blir nog inte förrän till sommaren kanske..
 
 
Jag hade tydligen inte så många bra bilder från vårt gamla kök, men typ såhär såg det ut. Boaseringen och hörskåpet var träfärgat, övriga väggen var blå.. (Luckorna är numera vita med svart ram runt)
 
Ett väldigt tjusigt klassiskt hörnskåp som jag ärvt efter min kära farbror, men jag tyckte att det skulle göra sig bättre i vit kostym.
Blev faktiskt otroligt nöjd!
 
Har inte hunnit ta några bilder på renoveringen av hallen uppe än, men det kommer!

Fullt upp

Kategori: Allmänt

Här hemma i storhult hade vi en helg fylld av renovering och ännu mer renovering, medan lilleman var och busade med farmor och farfar. Nu är hallen på övervåningen näst intill färdig, bara lister och nytt tak som saknas. Nästa rum är det betydligt mer jobb på, men det får ta den tid det tar. Huvudsaken att det går framåt iallafall.
 
Igår hade jag fullt upp med lite småfix här i huset, så idag har jag tänkt unna mig lite dollarshopping i Arvidsjaur och förhoppningsvis hittar jag något roligt att pynta väggarna med. Jag ska även iväg på körövning ikväll, vilket blir intressant med min hesa hals, men det går säkert med lite uppsjungning! 
 
Det blev en kort uppdatering idag, lägger in lite bilder någon annan dag. Nu iväg till badrummet och göra sig iordning!

veckan knatar på

Kategori: Jag

i väldigt långsam takt. Tisdagen har varit ungefär som måndagen, vi har bara varit inne och grejat med lite smågrejer jag och Vilgot. Vi köpte hem svenska äpplen i en stor påse för någon dag sedan och de visade sig inte vara så goda som jag trodde, så de fick bli puré tillsammans med några jordgubbar åt lilleman. 
 
Nu ligger Vilgot uppe i sitt rum och sussar, på tal om det så sov faktiskt lilleman en hel natt inatt, vilket var otroooligt längesen sist. Han fick somna själv igår, och det visade sig göra susen på hans nattsömn. Det var alltså en pigg och utvilad Sofia som vaknade imorse, kl halv 9! Jag trodde knappt mina ögon när jag såg på klockan, men det stämde faktiskt.. Nu hoppas jag bara att han fortsätter såhär, eftersom vi ska låna bort honom en natt åt svärfars när vi åker till Luleå för hotellsvistelse början på februari. Det känns ju bra om vi inte behöver lämna ifrån oss en ickesovande pojke.. 
 
Oj, vilket stort kurrr från min "lilla" mage, och Johan kommer ju snart hem! Så det är nog bäst att jag stäppar iväg till köket och börjar med maten. Det blir budgetmiddag idag; Denniskorv och hemmagjort potatismos, vilket kan vara ganska gott någon gång då och då.. :)

måndag igen..

Kategori: Förälder

Så var veckans minst inspirerande dag här igen, vilket betyder att det är hela 5 dagar kvar till helg. Jag har ju visserligen "helg"hela veckorna, men det är givetvis så mycket roligare när Johan är hemma på dagarna och vi kan umgås hela familjen..
Jag har förresten varit och lämnat in Vilgots dagisansökan, och det är tänkt att han ska börja den 2 maj, då jag börjar att jobba igen.Det ska bli spännande att se vart vi blir placerade. Eftersom jag är och hämtar dagisbarnen till barntimmen via jobbet, så har jag ett hum om var jag helst skulle vilja ha lilleman, men jag antar att vi glatt får nöja oss med det vi får.. Förra året ska ju tydligen ha varit ett baby-boom-år i malå kommun, så det är bara att hålla tummarna för att det finns plats för alla barn. 
 
Annars är det som lugnt och skönt här hemma, julen är bortstökad sen ett tag tillbaka, vilket jag anser är väldigt skönt och nu får gärna våren/sommaren komma smygandes. 
Lilleman pinnar på för fullt i huset, och för några dagar sen klättrade han upp för hela trappan helt för egen maskin, med en orolig mamma i hälarna så klart men det gick väldigt bra och fort.. Han säger nu även 3 ord, "papp papp" "mamm mamm"  och"hej", ibland samtidigt som han höjer ena armen i luften.. Han har även lärt sig att "fladdra med läpparna" med hjälp av fingrarna, som låter hur gulligt som helst! Det enda problemet som vi har just nu är somnbristen, vilket beror på en liten kille som vaknar mitt i natten och inte vill soma om. Vi har haft som (o)vana att lägga honom i våran säng då han vaknat, men nu försöker jag avvänja honom vi det eftersom vi inte känns ha en nog stor säng för 3. Dessutom tycker jag att det är lika bra att kämpa med honom medan jag fortfarande är mammaledig, och inte behöver så mycket sömn... 
 
För mig går det faktiskt framåt, då jag tappat kilona som kom över mig kring jul/nyår. Nu är det bara 8 kvar innan målvikten, och det känns ju inte så farligt ändå. Det gäller bara att komma igång på riktigt med träningen, vilket i och för sig är svårt när man har småbarn som tar upp den mesta tiden, som egentligen också är ganska bra eftersom man inte hinner med småätandet om dagarna..
 
Jag lägger in lite bilder, eftersom kameran snart sprängs...
 
Lilleman provkör julklappen från faster Sara
ser gott ut, får man smaka?
Vilgot skakar galler...
 
Provspelar julklappen från mamma o pappa.

"Ah, jag slänger in lite Bryan Adams"

Kategori: Livet

Häromkvällen hittade jag mina kära sambo på övervåningen i full gång med att fylla usb-minnet i bilen med ett gäng låtar. Jag förstod att det mestadels var rockabilly som fördes över, så jag bad honom att även lägga dit några låtar som är lite mer i min smak. Nu har vi ju faktiskt levt ihop i snart 2 år, så jag tycker att han borde lärt känna min musiksmak vid det här laget. Ja iallafall, så fick jag köra seat idag där vi har usb-minnet, och jag började bläddra bland rockabilly- och hillbylåtarna....
Tills jag äntligen hittade något som lät annorlunda, ja då hade Johan slängt in 3 Bryan Adams låtar mitt i allt bland alla hans låtar, som att han tänkte "Ah, jag slänger in lite Bryan Adams så blir hon nog nöjd, alla tjejer lyssnar väl på honom"! Hrrrrm!... Inget ont mot Adams, men han spelar verkligen inte min typ av musik. Jag lyssnar visserligen på det mesta, och hans summer of 69 har väl alla någon gång diggat, men njaa, han är lite för smörig för min smak.. Och jag tycker absolut att Johan kunde lagt in något annat, som han vet att jag tycker om.. Jag menar, det är många låtar som han vet att vi båda tycker om som han har på datorn där uppe, jag har dessutom aldrig lyssnat på Bryan Adams när Johan varit närvarande.. Haha, jag fårväl ge igen vid något tillfälle! 
 
Ja, det var dagens i landsproblem (inlandsproblem). Nu till något lite vardagligare och mindre spännande för er att läsa kanske. Jag och Johan har fixat ett nyårslöfte, som vi visserligen har hunnit bryta 3 gånger sen i tisdags, men jag tycker ändå att det är bra att ha något att sträva mot. Godisförbud, och minskat intag av läsk, fikabröd och annat gott. Förhoppningsvis kan jag gå ner de onödiga pluskilona som ramlade på mig under jul/nyår. Mitt mål är åtminstone att nå 75kg innan sommaren, men vi får väl se. En ny bikini till årens sommardopp hade inte varit helt fel.. 

städdag

Kategori: Allmänt

Idag blir en städar och fixardag för mig här hemma. Johan har tagit med sig Vilgot till farfars idag, där farmor är barnvakt och karlarna har en mekardag i garaget. Jag kände att jag behöver en egendag, då jag verkligen är less på allt julpynt som har suttit uppe sen 1 vecka innan advent. 
 
Igår var en tråkig dag för vår lilla seat, som inte gick igenom besiktningen godkänd pga för höga avgasvärden. Vilket betyder att vi får ännu en ovälkomnad utgift, men det får gå ändå. Det är ett måste med två bilar, när man bor 3 mil utanför närmsta samhälle. 
 
Nej. om jag ska ta och börja med städningen så att jag hinner allt som ska göras idag!
 

mer bildregn..

Kategori: Allmänt

.. eftersom jag är en trogen kameraanvändare, kommer här ytterliagre några bilder från jul/nyår..
 


Vilgot hjälper mamma baka
Det blev en sväng till Ume under mellandagarna för lite möbelshopping..
 
Musikunderhållning
Här hemma är det full fart, nu när lilleman lärt sig klättra i trappor..
Trött kille, och även trött hund i bakgrunden..

I'm back!

Kategori: Jag

Här hemma i storhult har vi haft fullt upp de här dagarna runt jul och nyår, så mitt bloggande har svävat i luften en stund. Jag tänkte dock att jag skulle passa på att lägga upp lite bilder när mina älsklingar ändå ligger på övervåningen och vilar..
 
Lilleman är väldigt intresserad av pappas bas..
 
Julafton. Jag hjälper svärmor med matlagningen
De 3 kusinerna :)
Pappa och Johan undersöker filmkameran vi fick i julklapp.
Glad över sina julklappar
Vilgot är helt slut efter en dag hos faster Sara, därav den sköna sovställningen..
Plask och lek i badet!
Popcornolycka, med två glada individer.
Vilgot och pappa pratar roligheter.
Vilgot och mamma förbereder maten tillnyårsafton