sofialindfors

Måndag imorgon igen

Kategori: Allmänt

Varför går alltid helgerna så fort? Man hinner ju knappt slappna av en stund så är det måndag igen, men det är ju i och för sig skönt med en kortvecka veckan som kommer.. Sen måste jag ner till Umeå på fredag och lämna in bilen för att kolla ABS och ESP lampan, som fortsätter att lysa och ständigt irritera mig. Hoppas nu bara att de hittar vad som är fel, så att jag slipper oroa mig för att bromsarna ska sluta fungera nästa gång jag bromsar in för en ren.
Idag blev det god mat, som bestod utav marinerade kotletter och potatissallad med smak av sourcream och onion. Supergott!
Nu ska jag gå och lägga mig framför tv:n en stund, och sen sova..
Ses!
//Sofia

Ser fram emot en lugn helg

Kategori: Allmänt

I mitt huvud har det varit torsdag hela veckan, eftersom vi har jobbat så många dagar i sträck och gått och väntat efter helg hela tiden. Men nu är det äntligen torsdag och jag får helg kl 14.00! Så fruktansvärt skönt måste jag säga. Jag ska ha en jättelugn helg, sova länge och bara göra sånt som jag tycker är kul och som är absolut nödvändigt.. Imorgon har jag dock inte sovmorgon eftersom jag har tvättid kl 07.00, men jag kan ju gå och lägga mig när jag fyllt maskinerna.
På lunchen ska jag passa på att sticka till banken och ta ut pengar. Mitt kort slutade fungera i tisdags, och jag kan inte betala med kortet nånstans så jag måste in på banken och höra om de kan hjälpa mig att ta ut lite pengar. Jag beställde ett nytt kort i tisdags, men det lär ju ta ett tag innan jag får det. Bara jag har det innan nästa fredag då jag ska klippa mig..
Ses!
//Sofia

Börjat med träning igen

Kategori: Allmänt

Nu har jag haft uppehåll från all sorts motion i snart 1 månad, med resultat att min kondition har blivit urkass! Så nu måste jag skärpa mig igen. Jag har en crosstrainer hemma, som jag tidigare har gått på varje dag under rutin och nu för en månad sen slutade jag bara helt plötsligt. Jag har faktiskt t.om gått ner 1 kg under senaste månaden, men det måste ju bero på att jag har fått lite bättre matvanor. Jag äter fortfarande samma mat som tidigare, men efter råd av dietisten har jag börjat äta oftare och då är jag sällan hungrig efter godsaker.
Helgerna är fortfarande ett problem, eftersom suget efter chips och annat gott hugger i. Det är ju inte så att jag exploderar om jag inte får i mig chips och godis, men samtidigt känns det som att jag måste äta sånt på fredag och lördag. Ibland känner jag mig faktiskt lite små schizofren. På måndagarna ångrar jag att jag vräkt i mig en massa onyttigheter under helgen, och jag slänger bort allt jag har kvar samtidigt som jag lovar mig själv att aldrig mer äta något sånt. På fredag däremot, då går jag och längtar efter kvällen så jag kan börja vräka i mig en massa gott igen, och sedan fortsätter det så tills måndagen kommer igen.
Godis och Chips beroendet började 1a året på gymnasiet, då jag och min dåvarande pojkvän blev tillsammans. Varje helg satt vi inne på hans rum, såg på film och åt godsaker. Det började med någon få chipspåse per helg, men ökade succesivt under åren.
När jag tillslut bodde här i malå bestod min vardag i princip av chips, kakor och godis och all kondition som jag byggt upp under år av träning, var som bortblåst. Det slutade med att jag vägde 104 kg.
Uppvaknandet kom när min kära mor var tvungen att smörja in mitt uppsvullna finger med tvål, sätta sina långa naglar under min förlovningsring och slita loss den efter flera minuters arbete. Då insåg jag att jag gått upp nära 20 kg sen jag och min pojkvän förlovade oss, och jag slöt ett löfte med mig själv att göra nånting åt min vikt.
Hösten 2010 skakade jag och min arbetskollega hand på att vi skulle förändra våra dåliga mat och motionsvanor, och jag började agera direkt. Jag köpte min crosstrainer, och började gå långa promenader med hunden.
Jag provade nutrilett soppa en gång men spottade ut den lika fort igen, så jag kom fram till att jag skulle gå ner i vikt utav att äta vanlig mat, men mindre potioner och mer grönsaker till.
Nu står jag på 89 kg men vill ner ytterligare, och imorse bestämde jag mig för att succesivt börja träna igen. Eftersom vi sov i renoveringsobjektet inatt, var vi tvungna att stiga upp kl 6 imorse och då var vi i malå kl halv 7 vilket gav mig tid att gå 20 min på crosstrainern. Så nu hoppas jag kunna skärpa mig ordentligt och gå på den där minst 3 gånger i veckan, till att börja med.
Det vore ju fantastiskt skönt om man kunde gå ner något kilo till inför sommaren, och bikini/baddräkt säsongen börjar.
Nu ska jag gå och tömma soporna i köket.
Ses!
//Sofia

Jord under naglarna

Kategori: Allmänt

Nu har vi återanlänt till renoveringsobjektet, och Johan sitter och smaskar i sig en välförtjänt apelsin efter hårt spacklingsarbete. Jag däremot har planterat blommor och städat lite i köket..
När jag var ute och planterade blommor i ett hål i marken, sprang två harar upp på uppfarten och förbi mig i rask takt. Ett varv runt huset sprang de, och sen stannade en av dem och glodde på mig ett tag, för att sedan fortsätta ut över åkern och in i skogen.. Det är det som är det charmiga med att ha ett hus nära skog och åkrar. Förra helgen såg vi tre älgar som stod och filosoferade på lägden, och helgen före det några tjädertuppar som spelade.
Ikväll blir det inte så mycket mer arbete med huset tror jag, eftersom nästa projekt blir tapetsering i tvättstugan, där spacklingen måste torka först.
Nu blir det filmkväll och frukt, och tidig kväll så jag inte försover mig imorgon..
Ses!
//Sofia

Köp aldrig en ny bil!

Kategori: Allmänt

Nu är jag så less på min 05:a peugeot! Jag köpte den i Januari på en bilaffär, och jag har varit tvungen att åka in med den ett flertal gånger.. Det började med att displayen för färddatorn och cd:n började krångla. När jag hade åkt ca 5 mil slutade texten succesivt att synas. Gången efter det var jag inne för att rutan skulle bytas, och när de bytte den gjorde de en spricka i regnsensorn, som jag fick åka in för en gång senare plus att de även bytte displayen då.. Sen har jag varit inne för att ABS och ESP lampan har lyst många gånger, och förra gången var jag inne och de bytte hjullager, vilket de trodde hade med ABS och ESP lampan att göra... Men nix! Nu har lamporna börjat lysa igen, och jag blir så less!! Garantin har gått ut nu, men jag ringde iallafall dit imorse och jag skulle få komma in nästa vecka för att kolla det.. Hoppas bara de tar det på garantin ändå, eftersom lamporna har lyst så länge, och de aldrig har fixat dem..
Visst ja! Höll på glömma att batteriet tydligen var urdött när jag köpte bilen, så jag har varit tvungen att få starthjälp ett par gånger, men svaret jag fick på verkstan var: "Nä, men det är inget fel på batteriet, ladda det fullt över natten så ordnar det sig". Blev det bättre av det då? Nej, det hände ingenting! Så tillslut blev jag tvungen att köpa ett batteri på biltema, och när jag ville ha ersättning för batteriet skulle de "kunna tänka sig att betala hälften"!
Jaja, nu ska jag inte klaga, och titta framåt istället, men det jobbiga är att jag måste ner från Malå till Umeå varje gång, eftersom bolaget jag köpte bilen ifrån ligger där.. Det är tur att jag har mamma och pappa i Vindeln, så jag kan sussa där över natten..
Nu är jag på jobbet iallafall, och väntar på att tvättmaskinen nere i källarn ska bli klar. Jag har tagit över några husmorssysslor efter den förra assistenten som jobabde här, men det flyter på bra nu eftersom alla barngrupper har slutat, så jag har mycket tid över till städning etc..
Jag försov mig förstås imorse, men det är ju inget nytt.. Vi var i renoveringsobjektet igår och studerade över vad som behöver göras den här veckan.. Ska åka och kolla i afton om tapeterna har kommit, och så ska vi köpa färg till trappan som för tillfället är blå och ful. Det känns jättekul att ha ett "litet" projekt att arbeta med, helst när man har som mål att flytta dit sen.
Vi kom hem till Malå ige imorse kl 06.30, och då var jag så dum att jag gick och la mig igen, och tänkte bara sova en timme.. Men det gick ju som det gick, plus att jag hade en kissekatt i sängen som vägrade låta mig sova ostört.. När jag väl somna, var det kanske en kvart kvar innan jag egentligen skulle stiga upp, men så sov jag såklart en timme extra istället.. Ikväll blir det en tidig kväll!
<3
En kisse som passar på att sova på dagarna, och leva om på
nätterna och morgnarna. Fast han är söt ändå <3
Nu ska jag gå och kolla hur det går med tvätten..
Ses!
//Sofia

Tillbaka till jobbet efter lägerhelg i Jäkkvik

Kategori: Allmänt

Är nu inne på min 9onde arbetsdag i rad, och det känns i kroppen.. Jag är helt slut, inte för att jag har rört på mig överdrivet mycket de senaste dagarna, men det tär på krafterna att jobba och behöva vara trevlig och social varje minut..

I övrigt ser mitt liv ut som vanligt.. Ska hem till mina djur om en stund, och laga mat till min käre pojkvän som nog är väldigt hungrig efter hårt arbete. Ikväll ska jag nog passa på att unna mig ett varmt skumbad med levande ljus, och bra musik. Jag behöver verkligen en lugn stund för mig själv känner jag, vilket påminner mig om att jag asbolut skulle behöva tvätta idag (suck, får aldrig riktigt slappna av).
Nä, i helgen ska jag ta det lugnt, med tanke på att jag jobbar de två närmaste helgerna efter helgen som kommer. Hoppas bara att solen vågar titta fram så jag kan köpa en korsordstidning, och slappa i en solstol hela helgen, tänk vilken dröm! Jag ska hålla en tumme hela veckan nu, så att drömmen slår in..
Vilken mat ska jag laga till Johan då? Pytt i panna kändes ju väldigt enkelt, men lite för tråkigt kanske.. Lax kändes för lyxigt för en måndag, och kyckling åt vi igår.. Suck, alltid samma bekymmer när det gäller matlagning. Jag älskar verkligen att laga mat, men jag vill ju variera mig, annars finns det en risk att bli fort less på vissa maträtter..
Nä, det får bli pytt i panna ikväll, så får jag ta fram något roligare tills imorgon!
Nu ska jag snart dra mig hemåt och börja med maten.
//Sofia <3

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt