sofialindfors

Rensning

Kategori: Förnyelse

Fredagen har rusat förbi i snabb fart och snart är det lördag. Johan har börjat i hallen på övervåningen och störtat 2 stolpar och en dörrvägg, så förhoppningsvis är även hallen färdig (helst innan jul, men vi får väl se vad framtiden har att utvisa.)
Jag och Vilgot har passat på att gå igenom min garderob, och det mesta av kläderna åker ner i en låda eftersom det är för stort eller trasigt. Jag kom till insikt igår att jag måste göra ett ryck och börja rensa alla kläder. Vi fick nämligen 4 påsar fulla med kläder åt Vilgot av Johans kusin och de måste få plats nånstans. Då det är jag som otroligt nog äger mest kläder i detta hus så är det bara att göra sig av med en hel del, jag använder ju inte ens hälften av allt.
När kläderna var utrensade var det matlagning som stod på schemat. Jag gjorde storkok av Spaghetti och köttfärssås åt Vilgot, och vitlöksrisotto för oss vuxna vilket var fantastiskt gott och kryddstarkt..

Eftersom vi har svårt att hålla oss ifrån bilkörning åker vi en sväng till lillemans farmor och farfar ikväll, för att hämta hem lite vatten, då vårt smakar pyton!
Jag får se om jag ids lägga in någon bild på hallrenoveringen sen ikväll..

Vilgots rum

Kategori: Renovering

Nu är lillemans efterlängtade rum färdigt, och det tog inte ens en månad. Vi har delat på ett stort rum, byggt för en dörr, satt dit dörrkarm och en ny dörr, lagt golv, målat tak, spacklat och slipat på de nya väggarna, satt upp renoveringsduk, tapetserat och satt upp lister. Igår när Vilgot sov passade vi även på att möblera det mesta. Inredningen är väl långt ifrån klar, eftersom jag antar att det kommer tillkomma saker under tidens gång. Jag ska bland annat ta mig en titt efter några fina gardiner som passar i barnrum, och någon fin barnlampa.
Nu fick rummet visserligen agera förvaringsutrymme för gästsängen och databordet, men det försvinner när det andra rummet är färdigt som då ska bli gästrum.
Vilgot verkar för övrigt väldigt nöjd med sitt nya rum. Jag satte honom på lekmattan mitt på golvet och nu kryper han omkring och undersöker för fullt..
Lilleman är glad över sitt nya rum
Här bor Vilgot!
 
 

Datorkassering

Kategori: Hälsa

Denna gråa tisdag har inte alls bestått av någon inredning som jag trodde, eftersom strömmen först ska dras.
Jag och Vilgot har istället varit ute på långpromenad, och beställt fotokalender och julkort på nätet vilket säkert hade gått smärtfritt om inte datahel**tet hackat upp sig igen och slutat fungera. Nu är det alltså andra gången våran nya dator tjorvar sig, så det blir nog retur på den. Man orkar faktiskt inte lägga ner en massa dyrbar tid på en dator som efter cirka en vecka börjar krångla, håller på att starta om sig flera gånger, och försöka systemåterställa sig för att tillslut ge upp. Nä, man kanske skulle säga upp all kontakt med det tekniska, och börja leva som på stenåldern? Tänk så mindre stressade alla skulle bli, fast samtidigt hade det tagit en otrolig tid för oss att komma in till malå etc.. Nja, den ideén kasserar vi nog...
 
I övrigt har vi en ganska lugn tisdag, Vilgot kör för tillfället runt i huset och pratar på för fullt. Han har även börjat ta sig fram riktigt bra på egen hand nu, och för en timme sen hittade jag honom "simmandes" under bordet. Det går väldigt fort också, antar att det är nu man måste börja flytta på saker som är placerat vid golvhöjd. 
Jag passade även på att rensa ur medicinskåpet imorse, eftersom min kära son skulle stiga upp kl 5 och jag då fick väldigt mycket tid över. Jag upptäckte att det var ganska fullt av sånt som vi inte använder, och främst en hel del antibiotika och allergimediciner som läkare har proppat i mig under de senaste åren. Jag har nämligen haft en jobbig hosta i 5 år, som många doktorer trott varit astma men nu när jag låg på BB i våras försvann alla besvär. Det kan ha varit för all penicillin som de tryckte i mig då, men det var hursomhelst väldigt befriande att bli av med det! 
 
Infogar även lite bilder, eftersom kameran nu går varm här hemma när man har något värdefullt att fota..
Kan man vara sötare?!
Någon som älskar att vara linslus.
Medicinskåpet töms..
 

sen uppdatering

Kategori: Renovering

Äntligen är tapeten och listerna uppsatta i Vilgots rum, med stor hjälp av mina kära föräldrar som var barnvakt igår medan jag och Johan tapetserade. Nu ska bara bräderna runt fönstrena upp så får vi inreda sen, åh va skoj!! Tänk vad fort det har gått sen vi väl började, 3 helger har vi hållit på.
Idag har jag och lilleman varit på bvc för vikt och längdkoll. Vår lilla kille väger nu 8920 g, och är 69 lång. Otroligt vad dem växer fort de små liven! Snart är han 30 och bor i villa med fru och barn. Vi har även julpyntat färdigt nu, jag och Vilgot så nu får julen komma, och gärna lite mer snö också..
 
Nä, jag har faktiskt tappat skrivarsuget litegrann, så detta får räcka för idag.. Det kanske blir en bättre uppdatering imorgon när jag är less på att inreda..
Gonatt!

Denna Onsdag

Kategori: Allmänt

har varit relativt lugn.. Jag har hunnit städa bort litegrann, lagat en god middag och letat fram gamla kläder som varit för små en gång i tiden. Nu passade alla kläder, och de flesta var faktiskt lite stora, vilket självklart stärker mitt självförtroende ordentligt! Många dagar är det kämpigt, men det är det värt!
 
Idag tog jag mig lite tid för riktig matlagning, så det blev någon sorts blomkål/rotfruktsgratäng och hemmagjorda hamburgare. Passade även på att göra kyckling/rotfruktspuré till lilleman när jag ändå höll på. Det blev fullt på diskbänken, och en vit duk fick offra sig för lite kycklingspad men gott blev det, och jag fick även godkänt av Vilgot.
 
Jag och lilleman har även börjat julpynta här hemma, med lite gardiner, dukar och ljus. Det är ju snart första advent, och det känns bra att få tjuvstarta lite eftersom man inte har jättemycket tid över varje gång. Jag funderar fortfarande över julklappar till mina nära och kära, och jag är lite orolig eftersom jag vanligtvis brukar vara så gott som klar vid det här laget.. Det svåraste är mina svärföräldrar som ju inte vill ha nånting, och Johan har aldrig någon koll heller. Så ja, det får väl bli något som de egentligen inte behöver men som är fint ändå..
 
Nu är det dags för kvällsfika, då vi råkade ha en oöppnad förpackning gravad lax i frysen, smaskens!
 
Lilleman sitter och leker medans mamma stryker julgardiner. (I måndags)
Någon som är intresserad av tvättmaskinen..
Vilgot hjälper mamma hålla reda på köksredskapen..
Muuuums!

"Vi bor på landet"

Kategori: Livet

Alltså tjusnigngen med att bo såhär "ute på vischan" måste ju bland annat vara sådana här underbara dagar, med snö på backen,sol på himlen och några få minusgrader. På min långpromenad imorse träffade jag på två ekorrar som dansade över vägen, två hästar som stod och funderade, en massa kor och så upptäckte jag även en hel del spår som hare och älg. Jag bor faktiskt inte helt ute i ensamheten heller, eftersom jag nämligen gick förbi hela 4 vägskyltar under min promenad på ca 1 timme fram och tillbaka. Det ni! 
Jag måste dock erkänna att jag inte är helt nöjd med den nya, begagnade barnvagnen vi köpte, när vår gamla blev offer för en liten vovve. Det är en Teutonia, och vi var på barnens hus och kollade på en sådan innan vi bestämde oss. Den såg väldigt bra ut, med fyra hjul varav de främre är svängbara vilket fick mig att tro att den skulle vara stabilare än den 3 hjuliga vi redan hade. Jag hade tyvärr fel, alltså den fungerar superbra i städer där det knappt finns någon snö, men här på storvägen är den inte lika stabil. Snön åker in i däcken, eftersom de främre är ganska små,och ibland får den inget grepp och bara glider iväg.. Tur iallafall att vi har en plogbil som plogar regelbundet, men dock bara mitt på vägen.. Hur som helst så har vi en barnvagn som är hel, och det är ju huvudsaken!
 
Nu ska jag och lilleman ta oss en tur med Seaten och hämta ut ett paket, som innehåller min julutstyrsel, jippie!
 

kvällen i bildyra

Kategori: Renovering

Lilleman hjälper till att kolla så allt är rakt.
Tummen upp för pappa och mamma som gör ett rum åt Vilgot!
Vilgot och mamma posár
Aija vill också vara med.
Min lilla gymnast <3
 
Söndagskvällen har tillbringats i Vilgots blivande rum, som inte alls är långt ifrån färdigt. Renoveringsduk och tapeter ska på, sen lite måla runt fönstrena och lister upp, sen blir det inredning! Hoppas på att vara färdiga inom  ca 2 veckor.
 
Nu är det godnatt!
 

Sångfåglar

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit i Norsjö kyrka för sång på Gudstjänst. Jag och min arbetskollega Malin brukar ställa upp och sjunga i kyrkan här i Malå någon gång då och då, och nu fick vi inbjudan om att komma till Norsjö med våra röster. Det var längesen vi sjöng ihop, men det märktes knappt, och var väldigt kul!
Ikväll blir det fortsätnning på renoveringen där uppe, och förhoppningsvis lite filmmys senare.. 
 
Familjen uppklädd för kyrkbesök
 

Målad

Kategori: Renovering

Nu är taket i Vilgots blivande rum målat, och Johan har satt upp gipsskivor i hallen. För tillfället är han uppe och börjar med golvet, sen är det bara renoveringsduken som ska upp på väggen så får jag tapetsera sen. Det har verkligen gått i dunderfart när vi väl satte igång med rummet. Nu är det inte långt kvar förrän lilleman får flytta in i sitt egna rum! 

Samvetet

Kategori: Hälsa

Jag blev väldigt förvånad igår, när Johan kom hem från jobbet och hade köpt med sig en hel del godsaker. Visst, han är även han en riktig godisråtta men håller sig oftast ifrån att köpa hem, framförallt om jag ber honom att göra det. Igår gav jag honom inga direktiv om att köpa godis, och det måste ju ha gjort honom extra sugen på något konstigt vis. 
Jag klarar av mer och mer att avstå från köpandet av godsaker, men finns det hemma då är det kört! Så nu har jag lite dåligt samvete idag, vilket jag diskuterade igårkväll länge och väl med mig själv om. Jag vet att jag mår dåligt dagen efter jag har vräkt i mig, men igår tyckte jag tydligen att det var okej. Ja, jag känner mig helt klart som en alkoholist fast åt godis och chipshållet.  
Å andra sidan kom jag fram till att en dag i veckan är okej, om man jämför med hur det kunde se ut för 2 år sen. Då var det godis och chips varje dag och inte i lagoma mängder heller, nej då VRÄKTE jag verkligen i mig, nästan så att jag nådde spynivån. Då blev det cirka 4 chipspåsar, minst en STOR godispåse, glass och fikabröd på helgerna, plus då en massa godmat såklart; Tacogratäng, pizza, potatisgratäng och mycket mer.. 
Alltså har jag absolut blivit bättre, och fått en klart förbättrad självdiciplin, fast är det väl helg behöver man ju inte vräka i sig heller. Sen är faktiskt morötter och gurka med dip sååå mycket godare än chips med dip. Jag har kommit fram till att det är dipsmaken jag vill åt, och då är grönsaker ett mycket fräschare alternativ, helt klart!
 
Jag kan ju fortsätta med att berömma mig själv lite också, nedvärderingar är inte nyttigt i för stor mängd!
Sen alla mina gravidkilon försvann har jag gått ner 11 kg! Inte allt för dåligt tycker jag, men jag ska inte ropa hej än eftersom det är en ganska lång bit kvar. Jag trivs iallafall betydligt mycket bättre med mig själv nu, och att gå på stan efter nya kläder har blivit mycket roligare! Jag har storlek L nu, och jag passar faktiskt helt okej i det mesta jag provar, så otroligt skoj! Så det är bara att fortsätta! Just keep swimming ;)
 
Jag måste även få tillägga att livet känns så otroligt mycket mer värt nu sen Vilgot kom in i bilden, vem vill inte kunna leka med sina barn utan att orken ska tryta? Diabetes känns inte heller som ett alternativ, nej jag vill vara frisk och orka finnas där för min familj hela livet ut!
 
Mammas lilla solstråle <3

en dag som alla andra

Kategori: Allmänt

Denna fredag har knatat på i lugnt tempo. Vaknade, badade en glad lillkille som sög på sin rosa flodhäst, åt frukost, gick en promenad med "nya" barnvagnen, tränade på crosstrainern, såg en romantisk djup film och nu blir det middag. En väldigt nyttig och avancerad meny; kebab och pommes. Jag känner inte alls lika engegemang till matlagning längre, eller jo engegemanget finns nog kvar men inte orken och tiden. Tyvärr.. Nu blir det ju inte färdigmat varje dag, inte alls så ofta faktiskt men det blir inte lika komplicerade och långtidsgjorda maträtter nu för tiden. Vilket jag i och för sig förstår bara det inte blir en vana, men det är nog ingen risk eftersom jag vanligtvis älskar matlagning!
Åhh nu börjar det lukta pommes i hela huset, synd att det ska vara så gott. Inte bra.. Min kära karl sitter i köket och spelar bas till "Lions roar", och jag sitter i vardagsrummet och kollar på kärleken checkar in, en härlig feelgood movie med fröken Lopez. 
 
Nu ekar det från "Sex bomb" och Tom Jones i köket, och jag ska gå och steka kebab. 
 

Kom ihåg att leva

Kategori: Livet

Jag drömde inatt att jag fått cancer, och hade bara några få dagar kvar att leva. Obehaget fann sig i min dröm direkt, vad ska jag hitta på min sista dagar i livet? När jag vaknade minns jag inte vad jag bestämde mig för att göra i drömmen, men eftersom jag kände mig lugn och harmonisk när jag steg upp så antar jag att mina sista timmar spenderades på ett bra sätt.
När jag sedan bläddrade igenom mammas hemmets journal som kom i brevlådan idag, stannade mina ögon på ett reportage om en kvinna vars liv inte hade blivit som hon tänkt sig. Hon hade nämligen fått diagnosen skelettcancer, och hennes dagar var nu räknade. Även hon såg, trots sin diagnos väldigt harmonisk ut. Hon verkade inte alls rädd för döden, men visst funderar hon över den ibland, samtidigt som hon försöker kämpa vidare för att få leva ett tag till.
 
Man ska passa på att leva när man har chansen. Det kan vara lätt för mig att säga som än så länge inte fått någon dödsdom, men jag är ganska säker på att de flesta som får besked om att de är döende börjar fantisera om vad de skulle vilja hinna innan de dör, och några kanske blir deprimerade över vad de missat i livet. 
 
Man ska inte ta livet för givet, det kan ta slut innan det ens har börjat på riktigt. Därför har jag nu hittat en perfekt text för nästa tatuering...
 
"Memento vivere"
 
 

Gör ett nytt försök..

Kategori: Renovering

Jag var inne på bloggen igår och hade skrivit en sån lång och fin "berättelse" om renoveringsplanerna på övervåningen, då datorn bestämde sig för att starta om. Jag gick återigen in på bloggen och började att skriva, självklart hakade den upp sig igen och startade om. Sista gången hann jag bara skriva en mening innan det hände, och till slut gav jag upp.
Det tragiska är att datorn bara är någon vecka gammal, så det blir nog till att åka in till Umeå innan månaden är slut och byta in den..
 
Jag hade två duktiga karlar här hemma igår, som snickrade och bökade där uppe i Vilgots blivande rum. Rummet var tidigare gigantiskt men nu har det blivit två rum, och det mindre/mysigare rummet blir då lillemans. För mig blir det tapetsering lite senare, då renoveringsduken kommit på plats och den ordinarie dörren spikats igen. Jag ska försöka få hit någon vänlig själ som får vara barnvakt åt Vilgot, vilket jag visserligen inte tror blir så svårt. Förhoppningsvis blir barnrummet färdigt innan jul, så Vilgot har nånstans att förvara alla kommande leksaker som tomten troligtvis kommer med.
 
Ljunglöfs snus, med "guld"lock hittades i väggen.
 
I övrigt har jag en liten gladskrutt som springer omkring här hemma i gåstolen och hämtar filmer från tvrummet. Den vanligaste filmen är utan tvekan "Lumparkompisar"... Sådan far sådan son? Det verkar då som det iallafall.
 
Nu blir det dusch och klädesombyte innan vi ska till svärföräldrarna på farsdag middag.

stök och bök

Kategori: Allmänt

Storhult i bilder

Kategori: Höst

 
 
 

Dundermedicin!

Kategori: Hälsa

Vilgot blev förkyld igen för någon vecka sen, och då förstod jag att även jag skulle drabbas eftersom mitt immunförsvar inte är att räkna med längre. Så jag började att äta echinacea, ett växtbaserat läkemedel som ska lindra och motverka förkylning. Jag tog det även vid förra förkylningen, då jag dock var förkyld ganska länge med det värsta var över efter en dag. Denna gången började jag med tabletterna just innan förkylningen bröt ut, och jag var småförkyld ungefär 2 dagar, visst är jag fortfarande lite snuvig och hostig, men inte alls som det brukar vara.
Det är verkligen ett läkemedel att rekommendera! 
 

Svårt att lära gamla hundar sitta?

Kategori: Motivation

Vi har en gammal dam här hemma, som gärna gör som hon själv vill. Johan hade henne innan jag kom in i bilden, och jag har svårt att tro han och hans dåvarande flickvän var speciellt sträng mot henne. Därför verkar hon ha fått en väldig repsekt mot mig, eller mer rädsla kanske.. Jag älskar givetvis hundar, eller alla typer av djur men jag anser att det är vi människor som bestämmer, iallfall över tama djur som bor hemma hos djurägare. 
Aija, våran hund är dessutom jakthund, vilket gör att hon så fort vi går utanför dörren ska iväg efter någon speciell lukt. Är man då inte beredd flyger man efter henne som en liten försvarslös vante, därför har jag aldrig själv vågat gå med henne bredvid barnvagnen. Visst har jag lärt henne att gå fot utan barnvagn många gånger, men det verkar försvinna lika fort. Om det kanske är för att Johan inte är lika "sträng" som jag (det är oftast han som tar henne när vi är ute och går) vet jag inte, men hon verkar iallafall aldrig lära sig.
Idag tror jag dock att hon lärde sig något. Aija blev så fruktansvärt glad och ivrig när jag och lilleman skulle ut, så jag tänkte att jag skulle prova ha med henne. Gick det inte alls, så var det ju bara att vända.
Så fort vi kom ut drog hon självklart iväg, men hon måste ju få göra sina behov också. På storvägen började hon nosa i backen och skulle iväg ut i skogen, men då drog jag till och skrek NEJ. På en gång verkade hon förstå att jag menade allvar, och hon gick snällt bredvid barnvagnen utan att dra hela vägen.
DET tycker jag är beundransvärt! Jag är väldigt stolt över oss båda två, så det blir att fortsätta träna henne. Det går bara man vill.
 
Nu står maten på spisen, och det som serveras är kycklinggratäng med sweet chili och ris. Det doftar faktiskt jättegott! Vilgot kör omkring med gåstolen och försöker öppna skåpluckor. Tidigare idag övade han sig även på att krypa, det fick dock inte så mycket framåt men han kämpar iallafall. Det är nog inte långt borta innan jag har fullt upp med att jaga honom här inne. Det ser jag, hör och häpna faktiskt fram emot.
 
 

shoppingdag

Kategori: Förnyelse

Denna alla helgons dag spenderades i Umeå med en massa shopping, som inte var allt för onödigt tycker jag.. Det blev en ny bärbar dator för oss eftersom min gamla börjat tjorva. Mina kära föräldrar hakade på, och då blev såklart även de sugna på en dator, så vi kom hem till vindeln ikväll 2 datorer och en laserskrivare rikare. Alltid kul med lite Net on Net shopping. Det blev självklart en hel del kläder till Vilgot på barnens hus, och lite julklappar till nära och kära. 
Imorgon bär det av hemåt igen, och tillbaka till snötäckta vägar och minusgrader :)
 
Nu blir det tvmys framför Green Lantern.