sofialindfors

fågelskådning

Kategori: Allmänt

Idag är andra dagen nu på raken som bjudit på kanonväder! Eftersom vi hade för fullt upp här hemma igår, hann vi tyvärr inte ut och passade istället på att vara ute en extra lång stund i det vackra vädret idag.
Den här dagen har därför sprungit iväg väldigt fort, och vi har faktiskt inte hunnit göra så mycket mer.. Jag ska försöka hinna göra ännu ett storkok av mat till lilleman, igår blev det köttfärslimpa och dagens rätt består av torsk och potatis. 
 
Frå att helt ha ratat gåvagnen till att inte vilja göra något annat! Nu är det verkligen full rulle här hemma, och det går väldigt fort när lilleman väl har fått upp farten. Det gäller att passa alla nya möbler.. :)
Det går även att använda vagnen från andra hållet :)
Det var några som hade otroligt kul på himlen idag, och körde runt runt en lång stund...
 
Fick ju skåda 2 st ugglor också.. 
 
(Ursäkta de olika storlekerna på korten, jag provar mig fram lite) 

Torsdagslugn

Kategori: Allmänt

Alla hjärtans dag idag, och jag och Johan har tagit ut en dubbeldag tillsammans.. Det är kul att vara hemma med Vilgot själv om dagarna, men det är helt klart skönare när även Johan är hemma. Det blir inte lika fullt upp för mig, fast hittils har han mest suttit i telefonen under morgonen.. Han har ju lånat sig en smartphone och är faktiskt mot all förmodan helt besatt i den, så nu har han gått och blivit mobilnörden i denna familj..
Alla hjärtans dag gåvor då? Jag var ju tvungen att köpa en liten grej åt Johan i Luleå, och har inte helt överraskande kanske redan givit honom den... Flera små gummisaker i en liten låda, mer säger jag inte... :)
 
Nä, nu verkar Johan färdig med telefonpratandet så nu ska vi ut och greja lite i snön..

"du har plats nr 376 i kön"

Kategori: Allmänt

Jag ansökte om föräldrapenning bara fram till den 15e denna månad, eftersom vi har tänkt ta ut några dubbeldagar jag och Johan. Nu blev det bestämt att han ska vara ledig på torsdag (alltså den 14e) och därför försökte jag ringa försäkringskassan nu på morgonen för att ändra mina dagar. Jag blev inte direkt glatt överraskad när det visades sig att jag bara låg nummer 376 i kön, 30 minuters väntetid.. Jippie!! Då är det ju tur att man kan välja återuppringning, så nu sitter jag och väntar på samtal från dem medan lilleman ligger och sover.
Han bestämte sig för att vakna kl 5 imorse och efter det vet jag inte hur mycket han har sovit, men han har inte snålat på gäspningar och gnuggningar i ögonen nu på morgon. Efter badet imorse har det i princip bara varit grin och gnäll, därför fick det bli en tidig sovstund för honom..
 
I övrigt är det lugnt och skönt här hemma, hoppas på att matgruppen kommer från EM idag, nu har jag väntat tillräckligt länge tycker jag.. Det är alltid skoj med lite förändring, och köp av nya möbler.. synd bara att det ska kosta också :)
 
Någon som funderar på sotaryrket :)
 

2013-02-11

Kategori: Livet

Imorse kände jag nog både jag och Vilgot att vi var urtråkade här hemma, så vi tog gamle seaten och begav oss till Bjurträsk, Norsjö där höggravida Malin och hennes familj har sin boning. Åh, jag kan inte ljuga och säga att jag inte blev en aning gravidsugen igen. Det ser ju så otroligt mysigt ut med stormagen, men samtidigt hoppar jag gärna över halsbrännan, den dåliga konditionen, foglossningar med mera.. Fast nog saknar man allt de mysiga sparkarna där inne ifrån magen... :) 
Vi blev varandes i Bjur några timmar, och det märktes verkligen på lilleman att han stortrivdes bland alla för han, okända leksaker.
 
När vi sen kom hem hämtade Johan ut paketet från Thomann, på posten, innehållande en hel del roliga saker! PA - anläggning medföljande mick. T-bone Mick. Notställ med mera, så nu ska här spelas och sjungas!
 
Nu blir det tvmys och kanske någon liten oskyldig kvällsmacka :)
 
Lägger in 2 bilder som jag "lånat" av Linnea, från fikastunden i Vindeln..
 
Måste ju även lägga in en liten skrytbild, på denna fina sak :)
Lite häftiga grejer..
kvällsstämning..
 

HemmaRo

Kategori: Allmänt

Har hunnit med en hel del de senaste dagarna. Jag fick lite hemlängtan och bestämte mig för att ta med lillen på roadtrip till Vindeln (vilket han vid det här laget är van vid). Efter en hemmakväll hos mina kära päron på onsdagen vistades vi i Umestan under torsdagen, och hälsade på Vilgots ena Gudmor Louise. Åt god hemmagjord middag, och en hel del "skitsnack" hann det väl också bli,
På fredagen kom fina Linnéa och hennes underbara dotter förbi, och Vilgot sken upp direkt, och började sträcka sig efter hennes långa hår. Det blev så klart en hel del bus, och även några tårar då lillan absolut skulle ha lillemans tutte och ingen annan! Hon passade också på att skjutsa omkring vilgot i gåvagnen, vilket roade dem åtminstone en liten stund. Fika gjorde vi sen, på Vindelns nya café och provade där en underlig smörgås som tydligen varit med i mackSM, innehållande av Salta chips, rökt vindelskinka, lingonvinegrett, västerbottens ost och sallad. Blev förvånad över hur bra allt passade ihop!
Efter en trevlig pratstund i Vindeln begav vi oss mot Lycksele, där vi blev varmt bemötta av Vilgots andra Gudmor, Frida och alla hennes fina bihang förstås. Även där blev det fika och några ordbyten, innan vi tillslut tog forden och åkte hem, till disk och städning... Men, det är väl sånt man får vänta sig när man lämnar gubben ensam hemma, och dessutom så har han ju varit förkyld, och alla vet vi hur okapabla män är då dom ligger i "dödsförkylningar".  Haha, nej jag ska inte klanka ner på min fina karl, han har faktiskt hunnit göra klar vår skoterpulka medans vi varit på vift, så nu inväntar vi bara lite mindre minusgrader!
 
mammas näsa är en av dem bästa! :)
PUSS!
Flummis <3
Vilgot är fin även i svartvitt :)
Nästa Beethoven?
Mammas och Pappas lilla bullerkus, som alltid ska den närmsta vägen - även om den är inte är den lättaste :P
Lördagen har vi ägnat oss åt gåvagnen i princip hela dagen. Han har inte varit så förtjust i den tidigare, men när den är lastad med leksaker är det förstås mycket roligare!