sofialindfors

Städa städa städa

Kategori: Allmänt

På torsdag ska jag vara ute ur lägenheten, så veckan består i princip bara av städning. Jag hoppas iallafall vara någorlunda färdig ikväll, så jag får finputsa lite imorgon. När jag äntligen kommit mig ut ur lägenheten ska jag bara slappa några dagar (förutom jobb förstås), det behöver jag!
Jag får förresten semester om 1 och en halv vecka, så dagarna är räknade! Också blir det Ikea nästa helg. Vi måste ju fylla ut tomrummen i huset, fast vi har förstås en hel del grejer redan men det blir väl till att ha loppis eller nåt!
Ses!
//Sofia

Godispåse, var är du?

Kategori: Allmänt

Åhhh, jag är så godissugen att jag håller på spricka!! Och jättetrött, så vad jag gör nu är att "sympati"bloggar och försöker bara få tiden att gå. Johan och hans polare är på väg hem från Dalarna, så nu väntar jag bara på att han ska dyka upp.. Vi ska nämligen bege oss till sommarstugan när han kommer hit till Vindeln.
Jag körde ford från Malå idag, jättekul upplevelse måste kag säga. Det känns att det är dieselhästar i den! Man kanske skulle slå på stort och köpa en dieselbil nästa gång det blir bilköp, som jag i och för sig hoppas kunna undvika några år till iallafall.. Fast man vet ju aldrig, fortsätter peugeoten att krångla så orkar jag nog inte stå ut med den längre, men nu ska jag vara positiv... Den har ju faktiskt varit snäll den senaste månaden!
Annars då? Träffade min före detta simtränare idag som kommenterade min "nya" kroppform; "Vad liten i kroppen du har blivit". Jag blir så glad när folk upptäcker det, och vågar säga något om det! Nu ska jag bara ner några kilo till så är jag nöjd, fast det har ju gått väldigt trögt den senaste tiden pga flytt och annat.. Men man ska inte tappa hoppet!
Nu blir det slö i soffan en stund tills grabbarna dyker upp!
Ses!
//Sofia

Får vi en regnig midsommar?

Kategori: Allmänt

Ja, det ryktas ju om att årets midsommarafton kommer innehålla en hel del regn, vilket inte alls förvånar mig. Förra året var väl enda gången på länge som vi äntligen fick sol, men då jobbade jag (typiskt)! Jaja, man ska väl inte klaga, huvudsaken man får tillbringa dagen med dem man tycker om och får äta god mat. Jag funderar på om jag skulle klura ihop någon god bearnaise gratäng och något supergott grillat kött till midsommar. Åh nu börjar det vattnas i munnen!
Jag ser hur som helst fram emot en lugn helg i sommarstugan, förhoppningsvis med någon liten solglimt iallafall så att man kan ta ut båten på sjön en sväng..
gammal bild vid sommarstugan, vårtid.
Bild från 04 skulle jag tro. Jag i sommarstugan kring påsk.
Ses!
//Sofia

Doft av nybakat!

Kategori: Allmänt

Aftonen och kvällen har i stort sett bestått av bakning, bakning och bakning, också lite tvättning och slöande i soffan. Men nu har jag då bakat mycket, så nu är både skafferiet och frysen full med godsaker! Nu är det bara att komma och hälsa på hos oss, så har jag något gott att bjuda på. Det känns alltid skönt att vara förberedd ifall det mot all förmodan skulle dyka upp någon besökare i farstun.
I övrigt är jag helt slut i kroppen och huvudet värker, så jag ska snart krypa ner i sängen och försöka få min välförtjänta skönhetssömn! Hoppas bara Johan kommer upp snart, så att han också får sova en stund..
God natt!
//Sofia

Fullt upp

Kategori: Allmänt

Renoveringen av huset har gått snabbare än beräknat, och därför ringde jag förra veckan och sa upp min lägenhet till den 30/6. Helgen har alltså bestått utav flyttning, flyttning, flyttning och uppackning, så idag var det skönt att komma till jobbet och bort från allt som har med flytt att göra. Visst, det är jättekul att få upp alla grejer i huset och börja inreda en massa, men man blir väldigt less på allt bärande. Det enda jag har kvar i lägenheten nu är "halva" sängen och halva vitrinskåpet, och sen återstår bara en hel del städning. Det ska bli så otroligt skönt när jag är helt ute ur lägenheten och har lämnat in nycklarna!
Vi är förresten helt klara med vardagsrummet nu, och jag är jättenöjd! Mina och Johans möbler passar väldigt bra ihop, och jag är så glad att vi har ungefär samma stil. Det enda jag skulle vilja köpa nytt sen någon gång är en riktig skinnsoffa, men det blir när pengarna börjar bli överflödiga igen..
Jag ska se om jag kan hitta kameran när jag kommer hem, så jag kan ta lite bilder och sätta in.
Ses!
//Sofia